Mini busevi i prevoz putnika

08/10/2014 17:33

Prevoz mini busevima postaje sve popularniji. Pored toga što njima možete putovati u grupi kao turista, možete ih i iznajmiti. Postoji sve više agencija koje nude ovu vrstu usluge na odredjeni period a usluga može da podrazumeva vozača ili ne. U zavisnosti od perioda najma i tipa usluge, variraju i cene iznajmljivanja mini buseva. U svakom sluaju, valja imati na umu nekoliko prednosti ovakvog tipa prevoza:

Vožnja je prijatnija jer je u vozilu manje ljudi, i olakšana je komunikacija sa vozačem,

Mogu da dodju da Vas pokupe sa kućne adrese, a isto tako i da vas vrate pri povratku s puta,

Otkazivanje turističkih tura je svedeno naminimum,

Prilagodljivost je velika po pitanju ugovaranja termina putovanja.

Usluga iznajmljivanja kod domaćih agencija ali i nekih prevoznika, obično podrazumeva minibus kapaciteta do 21 mesta sa kompletnom opremom.

Minibusevi su udobna prevozna sredstva koja će obezbediti prijatnu vožnju i na duže relacije. Oprema u mini busevima obično podrazumeva LCD monitore, DVD i MP3 plejer, ozvučenje i mikrofon za vodiča. Tu je i obavezan klima uredjaj, sedišta su prostrana i udobna sa velikom pokretljivošću a tu je i po par slušalica za svakog putnika...

Minibus prevoz u Beogradu nudi opciju organizovanog prevoza grupa puitnika i u glavnom gradu je najviše agencija koje se bave ovim tipom usluga. Iznajmljivanje minibuseva vrši se i u drugim gradovima-Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu...

Zašto izabrati mini bus?

Ako ste u minibusu, tuže ture će vam biti podnošljivije nego u slučaju da se vizite u klasičnom autobusu gde su sva sedišta skoro uvek popunjena. Aranžmani koji obuhvataju grupna turistička putovanja mini busom, prednost je što je u tom slučaju mnogo toga podredjeno potrebama putnika, u smislu vremenskog rasporeda, transfera od kuće i do kuće u povratku, i razni konktretniji dogovori sa predstavnikom agencije.

Dakle, obezbedjena vam je veća komfornost i fleksibilnost u organizaciji trase puta, visok stepen bezbednosti, kao i pomoć i podrška na putu tokom 24h ako se desi neka nepredvidjena situacija.

U našoj zemljim oko deset prevoznika i firmi nudi uslugu iznajmljivanja minibuseva. Postoji mogućnost da ih iznajmite za brze jednodnevne transfere na primer do aerodroma, za potrebe vanlinijskog međugradskog prevoza, ali i za organizovanje prevoza putnika u zemlji i u inostranstvu u turističke ili poslovne svrhe.

Prilikom opisa ove usluge, prevoznici uglavnom navode da su njihova vozila prilagođena recimo za organizovani prevoz dece, za starija lica ili za osobe sa posebnim potrebama. U skorije vreme, aktuelna ponuda organizovanja poslovnih putovanja mini busevima, u zemlji i inostranstvu, kroz organizovane odlaske na kongrese, seminare konferencije, radne vikende i ostale poslovne prilike.

Prednost koriščenja mini buseva kao prevoznog sredstva za putovanje za koje ste se dugo spremali i koje vam je jako važno je to što se ture mini busevima mogu organizovati i u slučaju da se za uslugu odnosno aranžman ne prijavi dovoljan broj ljudi što je obično jedan od uslova za realizovanje programa kada se putuje klasičnim autobuskim prevozom. Takve stvari u poslednjem trenutku se sa mini busevima skoro nikada ne dešavaju.

Mini busevi domaćih prevoznika koriste se za obilazak mesta koja nisu tako popularna i za koja ima manje interesenata, ali i za atraktivne lokacije ako se želi udobniji prevoz kao što su obilasci etno sela, manastira i crkava...

Ako nekolicina vas želi na koncert u inostranstvu, iznajmljivanje mini busa je odlično rešenje – raspitajte se šta prevoznik nudi, i za tili čas organizujte za vas i vašedruštvo put na koncert u Budimpeštu, poslovni sajam u Minhenu, fudbalski meč u nekom trećem mestu... Put će sigurno biti zabavan a i uštedećete.

Contact